

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

EN

UNIDROIT Working Group on Collaborative Legal Structures for Agricultural Enterprises

Sixth session (hybrid) Rome, 20 - 22 November 2024 UNIDROIT 2024 Study LXXXC – W.G.6 – Doc. 1 English only November 2024

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Update on intersessional work and developments since the fifth Working Group session (Study LXXXC W.G.6 Doc. 2 Secretariat Report)
- 4. Consideration of work in progress
 - (a) Draft Discussion Paper on Companies (W.G.6 Doc. 3)
 - (b) Draft Discussion Paper on Multiparty Contracts (W.G.6 Doc. 4)
 - (c) Draft Discussion Paper on Cooperatives (W.G.6 Doc. 5)
 - (d) Draft Discussion Paper on Digital Platforms (W.G.6 Doc. 6)
 - (e) Other exogenous factors: Sustainability and Access to Credit
 - (f) Open-discussion on combining and comparing the collaborative legal forms
 - (g) Draft Structure of the future instrument and Draft Glossary (W.G.6 Doc. 2)
 - (h) Other matters identified by the Secretariat
- 5. Organisation of future work
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 Opening of the session and welcome

- 1. The sixth Working Group session will take place on 20, 21, and 22 November 2024.
- 2. The meeting will be held at the premises of UNIDROIT located in Via Panisperna, 28 Rome (Italy). Experts are encouraged to attend in person, though online participation will be possible via Zoom for those who are unable to join the session personally. A link to join the session remotely will be sent prior to the meeting.
- 3. The Unidroit Secretary-General will open the session on Wednesday, 20 November at 14:00 CET.

Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

4. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable (*Central European Time* - CET). The Chair may propose adjustments as needed.

Wednesday 20 November

Opening	14:00 - 14:15	15 minutes
1st Discussion (Item 4.a)	14:15 - 16:00	105 minutes
Coffee Break	16:00 - 16:15	15 minutes
2 nd Discussion (cont.)	16:15 - 17:30	75 minutes

Thursday 21 November

1st Discussion (Item 4.b)	10:00 - 11:30	90 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45	15 minutes
2 nd Discussion (cont.)	11:45 - 13:00	75 minutes
Lunch at Unidroit	13:00 - 14:00	60 minutes
3 rd Discussion (<i>Item 4.c</i>)	14:00 - 16:00	120 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15	15 minutes
4 th Discussion (cont.)	16:15 - 17:30	75 minutes

Friday 22 November

1st Discussion (Item 4.d)	10:00 - 11:30	90 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45	15 minutes
2 nd Discussion (<i>Item 4.e</i>)	11:45 - 13:00	75 minutes
Lunch Break	13:00 - 14:30	90 minutes
3 rd Discussion (<i>Item 4.f</i>)	14:30 - 16:00	90 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15	15 minutes
4 th Discussion (<i>Item 4.g,h</i>)	16:15 - 17:30	75 minutes

Item No. 5 Organisation of future work

- 5. The Working Group may wish to consider establishing a Drafting Committee to address the main feedback received during the sixth session and to organise the work ahead on the Master Copy of the Draft Guide.
- 6. It is envisaged that the seventh session of the Working Group be held tentatively on 9-11 April 2025.