

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

EN

UNIDROIT Working Group on the Legal Nature of Verified Carbon Credits Fourth session (hybrid) Rome, 15-17 January 2025 UNIDROIT 2024 Study LXXXVI – W.G.4 – Doc. 1 English only November 2024

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Consideration of the revised draft principles and commentary, and, where applicable, matters identified in the Issues Paper
- 4. Organisation of future work
- 5. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 Opening of the session and welcome

- 1. The Fourth Session of the Working Group will take place on **15**, **16**, **and 17 January 2025**.
- 2. The meeting will be held at the seat of UNIDROIT located in Via Panisperna 28 Rome (Italy). Experts are encouraged to attend in person, though remote participation via Zoom will be possible.
- 3. A link to join the session remotely will be sent to virtual attendees prior to the meeting. There will be an opportunity to test the connection prior to the start of the session.
- 4. The Fourth Session of the Working Group on the Legal Nature of Verified Carbon Credits ("VCCs Working Group") will be opened by the UNIDROIT Secretary-General on **Wednesday 15**January at 11:00 CST.

Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

5. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable.

Wednesday 15 January

Opening and 1^{st} Discussion	11:00 - 13:00 CST	120 minutes
Lunch	13:00 - 14:00 CST	60 minutes
2 nd Discussion	14:00 - 16:00 CST	120 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15 CST	15 minutes
3 rd Discussion	16:15 - 17:30 CST	75 minutes

Thursday 16 January

1 st Discussion	11:00 - 13:00 CST	120 minutes
Lunch	13:00 - 14:30 CST	90 minutes
2 nd Discussion	14:30 - 16:00 CST	90 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15 CST	15 minutes
3 rd Discussion	16:15 - 17:30 CST	75 minutes

Friday 17 January

1 st Discussion	11:00 – 13:00 CST	120 minutes
Lunch	13:00 - 14:00 CST	60 minutes
2 nd Discussion and Closing	14:00 - 16:00 CST	120 minutes

Item No. 3 Consideration of the revised draft principles and commentary, and, where applicable, matters identified in the Issues Paper

- 6. Major topics for discussion will include:
 - Registry (continued from the third session in September)
 - Custody
 - Secured transactions
 - Revised draft Principles 2, 4, 5, 6 and 8
 - Insolvency in general
 - Enforcement
 - Private international law issues
 - Other topics (in particular, tokenization and interoperability)

Item No. 4 Organisation of future work

7. It is proposed that the Fifth Session of the Working Group be held from 2-4 April 2025.

Item No. 5 Closing of the session